söndag 5 december 2010

Grötbröd

Grötbröd:

Gröt: 4dl havregryn, 8dl vatten, 1tsk salt
Koka,låt stå en liten stund, den ska fortfarande vara varm.

Ingredienser:
50g jäst
50g smör
2dl vatten
2tsk kummin
vetemjöl

Smält smöret, blanda ihop med vattnet så det blir fingervarmt 38*C.
smula jästen, häll över degspadet o lös upp jästen.
Ha i kummin, gröten och vetemjölet.. degen ska släppa från kanterna men ändå vara något kletig.

Ha gärna i linfrön t.ex (ska själv prova att ha i russin idag).

Låt jäsa i 40min.
Baka ut till 20 bullar (jag brukar platta ut dem lite).
Låt jäsa i 30min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda 15-20min i 200*C.

http://www.familjeliv.se/Forum-5-72/m51322992.html

2 kommentarer:

  1. Mums, tänk, förr i tiden hade man gröt över :)

    SvaraRadera
  2. P.S.
    jag häller bara hett vatten över i degbunken och låter svalna, kallas för skållat bröd http://hannelestraditioner.blogspot.com/

    SvaraRadera