torsdag 23 december 2010

Rödbetssallad

Recept från recepten.se

rödbetssallad

Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket godare och hälsosammare utan tillsatser jämfört med köpt.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

Gör så här:

Låt rödbetorna rinna av.

Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Rör direkt ner i dressingen.

Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg. Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar