torsdag 23 december 2010

Kassler- och rislåda

Kassler- och rislåda

Recept från recepten.se

Ris och kassler i ugn
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde innehåller detta recept.

Mycket god bjudrätt till fest. Ett bra recept som går att förbereda.
Timglas Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb
Portioner 4-6 port
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

  • 6 port kokt ris enligt förpackningen
  • ½ kg kassler
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • ca 200 g riven ost

Gör så här:

Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.

Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.

Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.

Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.

Riv till sist osten och strö ovanpå.

(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)

Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.

servera Serveringstips:

Servera med en sallad.

planera Planeringstips:

Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar