Kassler- och rislåda
Recept från recepten.se
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde innehåller detta recept.
Mycket god bjudrätt till fest. Ett bra recept som går att förbereda.



Ingredienser:
- 6 port kokt ris enligt förpackningen
- ½ kg kassler
- 1 purjolök
- 3 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- ½ dl chilisås
- ca 200 g riven ost
Gör så här:
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.
Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.
Riv till sist osten och strö ovanpå.
(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.
Serveringstips:
Servera med en sallad.
Planeringstips:
Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar